Voor zowel klinische als poliklinische revalidatie kunnen revalidanten bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie, terecht. Onder leiding van de revalidatiearts werkt een team van deskundige behandelaren aan hun herstel. Roessingh is een medisch specialistisch revalidatiecentrum, dat gebruikmaakt van de modernste hulpmiddelen en nieuwste revalidatietechnieken. Daarnaast blijft revalidatie maatwerk. De therapeuten stemmen daarom de behandelingen af op de patiënt, met als doel de patiënt met beperking zo goed mogelijk te laten functioneren. Zowel volwassenen als kinderen kunnen voor hun revalidatietraject bij Roessingh terecht.
In 2016 is het strategisch beleidsplan van Roessingh, Centrum voor Revalidatie vernieuwd. Hier staan de missie, doelstellingen en bouwstenen van de strategie beschreven. Bekijk hier de infographic van het strategisch beleidsplan 2016 -2019.
2016 is het jaar van de invoering van het R-EPD (revalidatie elektronisch patiënten dossier) geweest. Dit is een grote verandering, die door samenwerking en enthousiaste inzet in gang is gezet. Na het scholen van alle behandelteams, werkt nu elk team in het digitale dossier. Tegelijkertijd voerden we werken volgens ICT/RAF in. Dankzij deze werkwijze werken teams samen op dezelfde manier en communiceren ze transparanter. Alle teams formuleren nu een heldere hulpvraag van de cliënt en een kernprobleem en ze beschrijven de gezamenlijke doelstellingen van de behandeling. Tijdens een patiëntbespreking bekijken ze welke doelstellingen zijn behaalde en aan welke ze werken tijdens de komende behandelperiode.
Danielle Krabbe, ergotherapeut bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie:
“Dankzij mijn werkzaamheden voor het Novalab werk ik bijvoorbeeld samen met collega’s van RRD, waardoor ik zie hoe de ‘onderzoekswereld’ werkt en denkt. Heel leuk om ook vanuit dit oogpunt naar revalidatie te kijken.”
Marieke Kleinsman, pedagogisch groepsbegeleidster op de therapeutische peutergroepen bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie:
“Het is mooi en prettig dat Roessingh zoveel expertise in huis heeft. Multidisciplinair werken, samen kijken en puzzelen voor een kind maakt het werk uitdagend en interessant.
We hebben vanuit rdgKompagne een oogbesturingscomputer voor de kinderen tot onze beschikking. Hier is al veel op mogelijk. Samen met rdgKompagne kijken we wat nog meer handig en mogelijk is op de computer voor de kinderen.”