Onderzoek

 

RRD ontwikkelt kennis en innovaties in revalidatietechnologie en eHealth en helpt deze te implementeren binnen revalidatie- en gezondheidszorg en welzijn. Denk hierbij aan bewegingsanalyse en inzet van robotica, ontwikkeling van games voor effectieve therapie, ICT diensten voor thuistraining, en monitoring en coaching.

Robotica en ondersteunende technologieën

Binnen RRD werken we aan robotica ter ondersteuning van de revalidatiegeneeskundige behandeling, zoals looptrainingsrobots en arm-handrobots. Onze expertise op het gebied van bewegingsanalyse en het meten van spieractivatie gebruiken we om slimme apparaten te maken, die de positie van de ledematen en bewegingen van patiënten daar waar nodig corrigeren of ondersteunen.

De bijdrage van robotische handschoenen


MyLeg: de prothese van de toekomst


Onderzoek: samen met patiënten

Bewegingsanalyse

Een amputatie, een verlamming, een ongeluk of een beroerte kunnen allemaal hun eigen afwijkingen in looppatronen veroorzaken. Gangbeeldanalyse kan helpen begrijpen waarom iemand loopt zoals hij loopt en helpen bepalen welke behandeling voor die specifieke persoon het meeste effect zal sorteren.
RRD heeft een eigen gespecialiseerd bewegingslab, waar we met behulp van onder andere 3D- infraroodcamera’s, EMG-apparatuur en force plates metingen doen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek of klinische beslissingen.

Runner Assist: aankomende blessures vroegtijdig detecteren


Lopen met een stijve knie


Interview Leendert Schaake

Monitoring en coaching

Met behulp van sensoren kunnen we uiteenlopende gegevens over een persoon verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan sensoren die meten hoeveel patiënten in hun dagelijkse leven bewegen, maar ook aan een bloeddrukmeter, zuurstofsaturatiemeter of GPS-trackers.

“Zitten is het nieuwe roken”


PACO: Een gezond voedingspatroon met hulp van een virtual agent

Ontwerp, implementatie en evaluatie

Niet alleen de positie van RRD tussen de universiteit en het behandelcentrum, maar ook onze aanpak is uniek. Met ons multidisciplinaire team, variërend van revalidatieartsen en psychologen tot ingenieurs en programmeurs, hebben we relevante kennis en ervaring voor de hele keten: van het inventariseren van gebruikerseisen en het ontwikkelen en testen van prototypes bij patiëntengroepen, tot aan het implementeren en evalueren van de technologie in daadwerkelijke behandelsituaties.

Revalidatie op maat bij herstel van een orthopedische aandoening


Back-up: Ondersteuning behandeling van nek- en lage rugpijn

Gaming

Samen met therapeuten, patiënten en gamebedrijven ontwikkelen we games voor revalidatietechnologie of eHealth toepassingen om behandeluitkomsten in de zorg te verbeteren. Patiënten kunnen, al dan niet zelfstandig, trainen met een schema van oefeningen dat geleidelijk moelijker wordt. Games werken motiverend en bevorderen therapietrouw. Een behandelaar kan via de game feedback krijgen over de voortgang en waar nodig de spelinstellingen veranderen.

Virtual Reality fietstraining: Veilig oefenen in het verkeer


Serious games en GameLab Oost

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden