Back-up: Monitoring en coaching bij nek- en lage rugpijn

Stephanie Jansen-Kosterink, Onderzoeker / bewegingswetenschapper bij Roessingh Research and Development.

 

Met welke behandeling van nek- of lage rugpijn zijn we een specifieke patiënt het beste van dienst? Met deze vraag houdt het Back-UP project, uitgevoerd binnen het kader van het Europese Horizon 2020 programma, zich bezig.

Het uiteindelijke doel van het Back-UP project is het realiseren en valideren beslissingsondersteunende systemen voor de behandeling van patiënten met nek- en/of rugklachten. Een dergelijk systeem moet eerst een digitale anamnese en risicobeoordeling maken van een nieuwe patiënt. Vervolgens moet hier een geautomatiseerd behandeladvies uit rollen, waarna het effect van deze behandeling en de situatie van de patiënt moet worden gemonitord.

Om deze systemen goede beslissingen te laten maken wordt en gebruik gemaakt van gigantische datasets en machine learning. RRD is nauw betrokken bij het ontwikkelen van de triage-protocollen en de evaluatie in de praktijk. Zo onderzoekt RRD bijvoorbeeld in hoe verre zorgprofessionals verwachten een dergelijk systeem in te zetten in hun dagelijkse werk. Om hier een goed beeld van te verkrijgen is grootschalig vragenlijstonderzoek opgestart onder eerste- en tweedelijns zorgprofessionals. Hierin wordt eerst werking van het Back-UP systeem getoond, waarna verschillende factoren worden verkend die het dagelijks gebruik van het systeem kunnen bespoedigen of juist belemmeren.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden